Naša reštaurácia je kolektív úžasných ľudí

PINUS restaurant

Reštaurácia PINUS je spojením škandinávskeho dizajnu a kulinárskeho umenia. Príjemná atmosféra a prostredie predurčujú k tomu, ako si najlepšie vychutnať skvelé jedlo s vašimi rodinami či obchodnými partnermi.  Naše interiérové priestory v škandinávskom štýle sú priestranné, ale zároveň vieme hosťom poskytnúť súkromie. Dominantou reštaurácie je určite obojstranný krb, ktorý (nie)len počas zimného obdobia vytvára pocit tepla a domova. Exkluzívna je naša štýlová terasa, ktorá patrí medzi najväčšie terasy na Liptove. Ponúka výhľad na bio jazierko a voľný prechod do rezortu. Práve tam nájdete veľkú Kids zónu pre vaše deti, vstup na bežkársku trať a lyžiarske stredisko či na outdoorové fitness centrum. V areáli sú vám k dispozícii naše ďalšie dve exteriérové gastronomické prevádzky. Pred vstupom do reštaurácie nájdete aj rýchlo-nabíjačky, cez ktoré si môžete nabiť elektrické autá.

Domáce kváskové pečivo

V našej útulnej pekárni pečieme kváskové chleby a bagety, chlebové žemle, cesnakové klonky,  moravské koláče  a kysnutý koláč slivkový a marhuľový  s posýpkou, prípadne s iným sezónnym ovocím, ktoré predávame v obchode Kriváň.

 Ďalej vyrábame pekárenské výrobky pre potreby reštaurácie Pinus  ako sú: chlieb, bageta, žemle, hamburgerové žemle,  škoricové osie hniezda, makové, orechové a jablkové záviny, vianočky, moravské koláče, kysnutý koláč s posýpkou a rôzne pečivo podľa potreby reštaurácie.

Domáce kváskové pečivo si môžete zakúpiť vo výdajnom okienku reštaurácie PINUS.

Domáce cestoviny

Odporúčame vyskúšať naše domáce cestoviny z pravej talianskej múky. V ponuke nájdete aglio olio či carbonara.

Josper Grill

Využívame Josper Grill, ktorý je ideálnou kombináciou grilu a rúry. Výrazná vôňa a chuť jedla pripravovaného nad rozpáleným dreveným uhlím sa nedá porovnať so žiadnym iným spôsobom prípravy. Týmto spôsobom najčastejšie pripravujeme hamburgery, kolená či steaky.

Berkel stroj

Za ručný a veľmi obľúbený nástroj považujeme nárezový Berkel stroj na prosciutto so zotrvačníkom. Najviac ho využívame na krájanie španielskychtalianskych a samozrejme slovenských mäsových výrobkov.

Dry Ager

Moderný spôsob dozrievania výberového mäsa, vďaka ktorému sa snažíme  uspokojiť chuťové poháriky aj tých najnáročnejších zákazníkov. Zrenie mäsa je proces, ktorý je síce na Slovensku pomerne neznámy, avšak zrenie mäsa sa podpisuje na zvýraznení jeho chute a jemnosti. Ide o proces, kedy sa mäso chránené tzv. „mastným kabátom“ a kosťou nechá odležať v chladiarni niekoľko týždňov. Počas tohto času dochádza v mäse k biochemickým procesom, pri ktorých nastáva zmena enzýmov obsiahnutých v mäse na bielkovinové aminokyseliny a časť glykogénu sa mení na glukézu. Vďaka tomu je mäso chutnejšie.

Čokoládová šiška PINUS

V našej reštaurácii nájdete aj čokoládovú šišku s krémovým srdiečkom na chrumkavom hniezde, ktorú podľa loga reštaurácie vyrobil uznávaný Martin Devečka. 

Detský kútik

Detičky môžu tráviť čas aj v našom detskom kútiku, ktorý sa nachádza priamo v reštaurácii. Miestnosť je plne vybavená detským nábytkom a hračkami, ktoré dokážu aj tých najmenších parádne zabaviť. 

Rezervujte si miesto
+421918936444
gastro@demanovarezort.sk